ACUM
   Duminică, 09 august 2020   27°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Părintele Arhiepiscop Irineu s-a întâlnit cu tinerii participanţi la tabăra de vară de la Vadu Moţilor

12 Jul 2019
17:50

În lunile iulie, august și septembrie, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei demarează al doilea mare program anual pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani din Eparhie: Taberele de tineret. Acțiunile sunt organizate în șase centre din județele Alba și Mureș, în cadrul cărora sunt derulate diferite activități recreative și artistice. Una dintre aceste tabere este cea desfășurată la Pensiunea „Valea Ursului” din localitatea Vadu Moților. Din dorința de a se întâlni cu participanții taberei de aici, vineri, 12 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în localitatea Vadu Moților, județul Alba. Cu acest prilej, Ierarhul nostru s-a aflat în mijlocul tinerilor din această tabără, adresându-le numeroase îndemnuri duhovnicești. Înaltpreasfinția Sa le-a recomandat să își trăiască frumos viața, păstrându-și curățenia sufletului și a trupului, hrănindu-se sănătos, culegând învățături prețioase și apropiindu-se mereu de Dumnezeu Care le oferă harul Său sfințitor și vivificator.

Făcând referire la aceste activități dedicate tinerilor, Arhipăstorul nostru a spus: „Consider că sunt foarte binevenite aceste tabere de tineret sau minivacanțe, în cadrul cărora copiii și tinerii noștri ortodocși pot să beneficieze de relaxare fizică și de revigorare spirituală. Nicăieri nu se pot realiza acestea ca în mijlocul naturii, unde ființa umană este încântată de ciripitul păsărilor și de mireasma florilor, de foșnetul copacilor și murmurul izvoarelor. Există un aforism străvechi cu valoare de principiu: «Mens sana in corpore sano», care înseamnă: «Minte sănătoasă în trup sănătos». Înțelegem, deci, cât de necesară este o tabără pentru a ne reface puterile psihofizice. Numai așa mintea noastră și duhul nostru vor reuși să-și exercite deplin valențele lor ca să fim roditori sau eficienți în diversele activități și în viața noastră cotidiană”.

Taberele pentru tineret au un program bogat, bine stabilit, ce le oferă perticipanților o modalitate plăcută şi eficientă de petrecere a vacanţei de vară. Programul include rugăciunea de dimineaţă şi de seară, ateliere de discuţii pe diferite teme de interes pentru tineri, o serie de concursuri și întreceri cu numele „Olimpiada Sfințeniei”, jocuri de tabără, de auto-cunoaştere, de comunicare, de team-building, concurs de artă fotografică, atelier de cruciuliţe şi metanii, pictură pe sticlă, origami, curs de bătut toaca, seri speciale (teatru improvizat, film, muzică şi karaoke, poezie, obiceiuri și tradiții locale), drumeţii şi foc de tabără. Tabăra de la Vadu Moților este coordonată de către părintele paroh Daniel Bexa, în colaborare cu Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.