ACUM
   Marţi, 21 ianuarie 2020   -1°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Proiectul „Școala de vară”, derulat în parohia Vătava

21 Jul 2019
08:11

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada 7-20 iulie a.c., în parohia Vătava, protopopiatul Reghin, s-a derulat programul intitulat „Școala de vară”, aflat în acest an la cea de-a patra ediție. Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Școala Gimnazială din Vătava, cu implicarea benevolă a dascălilor din localitate, dar și altor cadre didactice din municipiul Târgu-Mureș sau din județul Bistrița-Năsăud.

În cadrul proiectului s-au desfășurat o serie de activități educative, coordonate cu tact pedagogic, care au urmărit dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare în afara spațiului școlii, precum și realizarea unor noi legături de prietenie între copiii implicați în proiect. Prin jocuri, concursuri și ateliere de creație, copiii și-au demonstrat îndemânarea, spontaneitatea și imaginația.

Pentru premianții școlii din localitate, a fost organizată o excursie în Cetatea Sighișoarei, la Mănăstirea Sighișoara și la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, urmând astfel pașii părintelui Arsenie Boca și al Sfinților Martiri Brâncoveni. De asemenea, tinerii au avut ocazia să viziteze mai multe obiective din municipiul Sibiu, precum Catedrala mitropolitană sau Centrul orașului.

Ultimele zile ale Școlii de vară au fost dedicate taberei de pictură pe sticlă, în cadrul căreia au fost realizate numeroase icoane ce vor împodobi vechea bisericuță de lemn din sat. La aceste activități au participat un număr de peste 70 de copii și tineri din Vătava, dar și din alte locuri, aceștia fiind coordonați de 15 cadre didactice și voluntari. Pe lângă bucuria și veselia ce au însoțit diversele activități, am căutat totodată liniștea și binecuvântarea ce izvorăsc din întâlnirea cu Mântuitorul Hristos, Ocârmuitorul vieții noastre și Îndrumătorul tinerilor.

În ziua prăznuirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, a avut loc încheierea activităților Școlii de vară din acest an. Cu această ocazie, în cadrul Sfintei Liturghii, au fost sfințite icoanele pe sticlă, lucrări ce au fost expuse în biserică alături de celelalte realizări ale copiilor pe parcursul proiectului. De asemenea, a fost prezentată o scenetă cu un rol moralizator, după care participanții au primit diplome.

Pr. Vasile Rotaru
Parohia Vătava