ACUM
   Marţi, 28 ianuarie 2020   -0°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul, cinstite la Alba Iulia

03 Aug 2019
13:53

În data de 25 martie 2018, la Catedrala Mitropolitană din Iași, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul sfinților pe Moș Gheorghe Pelerinul, originar din localitatea Șugag, județul Alba. Recunoscut de către credincioși ca fiind un propovăduitor, prin viață și prin cuvânt, al Evangheliei lui Hristos, Sfântul Gheorghe Pelerinul a fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har prin care a săvârșit minuni și vindecări, atât în vremea vieții pământești, cât și după moarte, fiind cinstit de credincioși.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, sâmbătă, 3 august 2019, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, a fost așezată spre închinare o părticică din moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul. Cinstitul odor va rămâne în Catedrala arhiepiscopală până miercuri, 7 august, la ora 12.00, urmând ca, apoi, racla să fie depusă în biserica „Sfântul Nicolae” din Șugag, localitatea natală a Sfântului Gheorghe Pelerinul.

Vă invităm cu dragă inimă să luați parte la aceste momente de aleasă bucurie duhovnicească, cinstindu-l, astfel, cu mare evlavie pe unul dintre sfinții născuți pe plaiurile Albei.