ACUM
   Luni, 09 decembrie 2019   -2°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Întâlnirea tinerilor din protopopiatul Reghin

08 Aug 2019
09:41

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, miercuri, 7 august a.c., în biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin, a avut loc un eveniment cultural-duhovnicesc deosebit, dedicat tinerilor. La această acțiune de suflet au participat peste 300 de tineri (elevi de gimnaziu și liceu) din protopopiatul Reghin, însoțiți de preoții parohi.

Evenimentul a avut în centru participarea tinerilor la Sfânta Liturghie, oficiată începând cu ora 9.00 de către un numeros sobor de preoți, dintre care amintim pe părintele protopop Valentin Vârva, părintele inspector prof. dr. Claudiu Chiorean și părintele lect. univ. dr. Ovidiu Panaite, cadru didactic universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Cu prilejul acestei întâlniri aparte, la finalul Sfintei Liturghii, părintele Ovidiu Panaite le-a vorbit tinerilor despre „Viața ca întrebare și teologia ca răspuns pentru TINEri”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către tinerii pregătiți de părintele Vasile Farcaș, preot al parohiei Reghin – Apalina, și părintele Hadrian Mălinaș, preot al parohiei Fărăgău, ajutați de clericii prezenți, precum și de tinerii din biserică. De asemenea, câțiva tineri interpreți de muzică populară au încântat auzul celor de față prin intonarea unor pricesne. La sfârșitul evenimentului, tinerii prezenți au gustat din agapa pregătită în curtea bisericii.

Pr. Cosmin Maftei