ACUM
   Marţi, 14 iulie 2020   19°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cinstită de credincioșii din parohia Geogel, protopopiatul Aiud

12 Aug 2019
13:45

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, duminică, 11 august a.c., în parohia Geogel, protopopiatul Aiud, a avut loc un concert de pricesne închinate Maicii Domnului, prilejuit de perioada înălțătoare a Postului Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Îndată după Sfânta Liturghie, îndrăgita interpretă Oana Bozga Pintea a încântat sufletele credincioșilor prezenți cu versuri minunate pe care le-a așezat în sufletele noastre prin vocea sa deosebită. Numeroși credincioși au participat la această minunată sărbătoare și, la invitația doamnei Oana Bogza Pintea, au cântat împreună o cunoscută priceasnă, slăvind cu toții într-un glas pe „Maica Cerului, nădejdea poporului”.

Parohia Geogel este situată la aproximativ 45 km N-V de municipiul Aiud, în comuna Ponor. Drumul parcurs de la Aiud spre Geogel ne poartă printr-un portal al regăsirii arhaicului, șerpuind printre dealuri și munți până dincolo de Cheile Geogelului. Călătoria ne este îmbogățită cu imagini deosebite, cu dealuri pline de povestea bătrânilor localnici ai acestor zone, dar mai ales cu întâlnirea câtorva dintre locuitorii acestor sate de basm. După tradițiile strămoșilor noștri, aici trăim și păstrăm vie dragostea față de Dumnezeu și Biserică, ne ajutăm unii pe alții și viețuim precum o familie.

Sărbătorile deosebite adună în sat tineri și copii, fii ai satului, plecați fiecare în localități mai mari, capabile să le ofere siguranța unui loc de muncă și a unei vieți mai bune. Principala ocupație a credincioșilor din parohie este creșterea animalelor, întrucât zona de deal abrupt și loc muntos nu permite practicarea unei agriculturi diversificate. Cătunele care alcătuiesc parohia Geogel cu filia Măcărești sunt formate în totalitate din creștini ortodocși, iubitori de Dumnezeu și Biserică.

Pr. Ion Desrobitu