ACUM
   Sâmbătă, 25 ianuarie 2020   4°C in Alba Iulia
Revederea absolvenților promoției 1999 a Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Revederea absolvenților promoției 1999 a Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia

27 Aug 2019
12:39

Marți, 27 august, în cea de-a XI-a săptămână după Rusalii, absolvenții promoției 1999 a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia s-au reîntâlnit cu prilejul împlinirii a 20 ani de la încheierea cursurilor liceale. Începând cu ora 8.00, la Catedrala arhiepiscopală din orașul Marii Uniri, Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur a fost săvârșită de către un numeros sobor de preoți și diaconi, format din părinți profesori și absolvenții care au fost hirotoniți pe parcursul anilor.

În continuare, de la ora 10.00, la Catedrala Reîntregirii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de Te-Deum cu ocazia acestui eveniment festiv, iar la final a rostit un cuvânt de învățătură. Adresându-se absolvenților promoției 1999 a Seminarului Teologic albaiulian, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus:

„Fiecare revedere sau reîntâlnire este un micro-bilanț în care este oportun să ne întrebăm: «Ce am făcut deosebit în ultimul deceniu? Ne-am onorat noi numele de creștin? Am valorificat noi darul baptismal?». Aici fiind, puteți realiza că această viață, oricât de agreabilă ar fi, totuși, se măsoară cu deceniile, este scurtă (vita nostra brevis est) sau, după expresia Sfântului Apostol Iacob, este un abur ce se arată pentru puțină vreme. În încheiere, vă îndemn să vă bucurați de revederea voastră, tăifăsuiți fără sfârșit, depănați amintiri din trecut, celebrați farmecul prieteniei voastre”.