ACUM
   Marţi, 28 ianuarie 2020   2°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Schimb de experiență între tinerii parohiilor Bobohalma și Ighiel

03 Sep 2019
15:28

Luni, 2 septembrie a.c., 20 de tineri din parohia Ighiel, însoțiți de părintele paroh Ioan Zamora, au vizitat parohia Bobohalma, protopopiatul Târnăveni. Aici, au fost întâmpinați cu multă dragoste și căldură de părintele paroh Marius Filip și de 31 de „tinere vlăstare” din parohie. Scopul colaborării dintre cele două parohii a fost acela de a realiza un schimb de experiență, avându-L pe Dumnezeu ca „pilon central”, de a socializa „față către față”, dar și de a lega prietenii.

Întâlnirea a debutat cu o slujbă de mulțumire, săvârșită la biserica din sat, unde cei 50 de tineri au ascultat un cuvânt de învățătură cu privire la vremea mântuirii, după care s-au rugat și au intonat o priceasnă închinată Maicii Domnului. Pentru ca întâlnirea să fie și mai interesantă, aceștia au vizitat frumusețile zonei, mergând în drumeție la Stația Meteorologică „Târnăveni-Bobohalma”.

După o pauză binemeritată de masă, întâlnirea a culminat cu diverse jocuri interesante care nu au făcut altceva decât să închege sincere prietenii ce au ca stâlp de susținere credința ortodoxă. Explozia de veselie, buna dispoziție, spontaneitatea, solidaritatea, comunicarea, bucuria de „a fi”, sunt puținele cuvinte care descriu ziua de 2 septembrie. A fost un schimb de experiență foarte util pentru copiii din cele două sate, iar efectul acestuia se dorește a fi apropierea tinerilor de Dumnezeu și de Biserica Sa.

Pr. Zamora Ioan
Pr. Marius Filip