ACUM
   Sâmbătă, 25 ianuarie 2020   4°C in Alba Iulia
Slujba de binecuvântare a noii biserici din parohia Iclod, protopopiatul Blaj
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Slujba de binecuvântare a noii biserici din parohia Iclod, protopopiatul Blaj

07 Sep 2019
21:30

Sâmbătă, 7 septembrie a.c., în ziua Înainte-prăznuirii Nașterii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Iclod, protopopiatul Blaj. Începând cu ora 10.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a noii biserici parohiale cu hramul „Sfânta Treime”. De asemenea, tot cu acest prilej, au fost sfințite icoanele de pe primul registru al catapetesmei, după care au fost binecuvântate troițele amplasate în vecinătatea locașului de închinare. Pentru întreaga osteneală și râvnă depusă în ogorul Bisericii strămoșești, părintele paroh Călin Beudean a fost hirotesit întru sachelar.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus: „În calitate de creștini, avem datoria să cercetăm biserica spre a ne întâlni cu nectarul Evangheliei, spre a ne închina lui Dumnezeu și a primi binecuvântările Sale: milă, iertare de păcate, ajutor în necazuri și nevoi, pace și bucurie. În locașul bisericesc, devenim copii ai Aceluiași Părinte ceresc, rugându-ne împreună, cântând împreună laude sfinte și împărtășindu-ne cu toții din același potir, fiind, într-adevăr, «o inimă și un suflet» cu primii creștini din Ierusalim”.

Biserica „Sfânta Treime” din parohia Iclod, protopopiatul Blaj, a fost ridicată între anii 2016-2019, piatra de temelie a noului locaș fiind așezată la data de 12 ianuarie 2016, în prezența a numeroși clerici și credincioși din localitate și împrejurimi. Biserica este construită în stil bizantin treflat, lucrările de edificare fiind efectuate în proporție de 90%. Noua catapeteasmă a fost realizată din lemn de tei, iar icoanele care împodobesc primul registru au fost executate în stil bizantin de către pictorul Andrei Ștefan din localitatea Tirimia, județul Mureș. În continuare, noul locaș de cult va fi împodobit cu haina picturii. Începând cu data de 1 iulie 2012, păstor al comunității credincioșilor din parohia Iclod este părintele Călin Beudean.