ACUM
   Marţi, 28 ianuarie 2020   2°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Minitabăra de formare intitulată „Învață să lucrezi cu tinerii”, derulată în protopopiatul Alba Iulia

07 Sep 2019
22:42

Într-un climat de pace și bucurie, în perioada 2-4 septembrie a.c., Asociația „Emanoil” a organizat training-ul de formare și informare adresat tinerilor dornici de autodepășire și implicare în binele lumii din jurul lor. Participanții au fost aleși dintre tinerii care au răspuns invitației lansate on-line prin intermediul rețelelor de socializare. Cursul de formare a avut ca scop scoaterea la lumină a acelei abilități speciale a fiecărui participant, în ideea desăvârșirii personale și punerii calităților dobândite în slujba formării altor tineri. Cele trei zile de lucru intensiv s-au desfășurat într-o atmosferă prietenească, îmbinând rugăciunea cu munca, fizicul cu spiritualul și dezvoltarea cu desăvârșirea.

Activitățile au debutat cu slujba de Te-Deum, în continuarea căreia s-a desfășurat programul training-ului structurat pe ateliere, urmărindu-se inițierea participanților în ceea ce înseamnă și presupune o lucrare temeinică de tineret. S-au discutat metode și tehnici de lucru cu tinerii, dar și de dezvoltare personală: jocuri de încredere, de „energizare” sau de echipă, precum și piramida nevoilor umane a lui Abraham Maslow sau ciclul învățării experiențiale a lui David Kolb. Printre altele, au fost reliefate nevoile cele mai acute ale tinerilor, precum și soluționarea acestora. Încununarea celor trei zile s-a realizat printr-o „festivitate de premiere”-surpriză a participanților, fiindu-le oferite diplome de participare, cărți de rugăciune, iconițe și alte bucurii de către Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, în prezența părintelui protopop Teofil Slevaș.

Derularea acestui proiect a fost posibilă sponsorizării oferite de către Parohia Ortodoxă „Boadilla del Monte” și „Brunete” din Spania și s-a desfășurat în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Român Alba Iulia. Dumnezeu să răsplătească tuturor dragostea și interesul, iar noi făgăduim că fiecare investiție în tineri este o investiție în bunăstarea tuturor. Totodată, îndemnăm părinții, pedagogii, profesorii și preoții parohi să îndrume tinerii spre activitățile de voluntariat, anunțând că în curând vom începe perioada de recrutare, singura procedură prin care aceștia pot să adere la asociația noastră dedicată exclusiv lucrului cu tinerii. Următoarele proiecte pe care le propunem sunt: Întâlnirea Tinerilor din Zlatna, Paraclisul Tinereții, Activități de ecologizare și împădurire, Friendship Challenge, Ambasadorii Bucuriei și Campania de prevenire a poluării: Bicycool.

Asociația „Emanoil” este o organizație creștină de tineret care desfășoară activități în scopul desăvârșirii personale a tinerilor și a copiilor, sub streașina bisericii și într-un context „diferit”, folosindu-se de instrumentele educației non-formale în vederea învățării experiențiale. Prin proiectele sale, Asociația „Emanoil” dorește formarea unei noi generații de lideri creștini și responsabili.

Slevaș Teofil Mihail
Președinte Asociația „Emanoil”