ACUM
   Miercuri, 27 mai 2020   14°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Vizită arhierească la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

16 Sep 2019
13:25

Luni, 16 septembrie a.c., zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfintei Mari Mucenițe Eufimia, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a efectuat o vizită la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, Ierarhul nostru s-a întâlnit cu elevii clasei pregătitoare, aflați sub îndrumarea doamnei învățătoare Maria Bolea, cadru didactic dedicat educării tinerelor vlăstare și cu o îndelungată experiență în actul pedagogic.

Părintele Arhiepiscop Irineu le-a vorbit micilor învățăcei despre frumusețea sublimă a Dumnezeului nostru, despre frumusețea cosmosului și a persoanei umane, cununa întregii creații. Înaltpreasfinția Sa a exprimat în superbe metafore pe înțelesul celor mici armonia universului: soarele, florile și întreaga natură care este guvernată de înțelepciunea divină. Ascultând de părinți, de dascăli și de îndrumătorii spirituali, micii elevi își păstrează frumusețea înterioară și devin tot mai frumoși, răspândind în lume razele bucuriei și ale speranței și având puterea de a-și împlini bunele dorințe. 

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia a fost înființat în anul 1991, reprezentând una dintre instituțiile de învățământ de elită ale orașului Marii Uniri. Prin vizitele periodice efectuate la Seminarul Teologic, Arhipăstorul nostru se îngrijește îndeaproape de formarea spirituală a tinerilor teologi și a tuturor elevilor școlii, oferindu-le povețe și îndemnuri folositoare de suflet. Începând cu anul 2013, director al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia este părintele prof. dr. Eugen Pintea.