ACUM
   Luni, 17 februarie 2020   11°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Tabără de toamnă pentru tineri, organizată la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud

18 Sep 2019
11:36

În perioada 13-26 septembrie 2019, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, Mănăstirea Oașa și Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud organizează o nouă ediție a Taberei de toamnă, acțiune ce reunește peste 100 de tineri din întreaga țară. Evenimentul se desfășoară la Schitul de la Găbud (județul Alba), iar tema propusă pentru acest an este intitulată „Viața duhovnicească”. Tinerii sunt invitați să pătrundă tainele vieții spirituale prin activitățile care se desfășura în tabără: participarea zilnică la Sfânta Liturghie și la celelalte Laude, participarea la activitățile gospodărești (ascultări), la conferințe, dialoguri duhovnicești, activități de cunoaștere și lecții de muzică psaltică.

Conform informațiilor furnizate de către doamna prof. Carmen Mihaela Jinariu, sâmbătă, 14 septembrie, în mijlocul tinerilor a fost prezent părintele Visarion Alexa, slujitor la biserica „Sfântul Nicolae” – Militari din București, care le-a vorbit despre „Viața duhovnicească în oraș”. Părintele a scos în evidență faptul că ținta vieții noastre este despătimirea, indiferent de locul în care viețuim. Ceea ce ne ține treji în viața duhovnicească este rugăciunea inimii și practicarea isihasmului care ne ajută să înțelegem Ortodoxia și să scoatem patimile din inima noastră. Rugăciunea lui Iisus este absolut necesară în lucrarea pocăinței, fără de care nu putem ajunge la desăvârșire. De asemenea, a fost prezentată cartea „7 cuvinte ale iubirii”, scrisă de părintele Visarion Alexa. La final, autorul a oferit dedicații tinerilor.

Miercuri, 18 septembrie, de la ora 18:00, invitatul tinerilor va fi părintele Ciprian Negreanu, preot la biserica studenților din Cluj-Napoca și duhovnic al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) din Cluj-Napoca. Părintele va susține conferința cu titlul „De ce se ridică astfel de gânduri în inima voastră?”. Joi, 19 septembrie, începând cu ora 18:00, părintele arhimandrit Benedict Vesa va aduce în atenția tinerilor „Provocările credinței”. Sâmbătă, 21 septembrie, de la 14:00, părintele lect. univ. dr. Grigore Dinu Moş, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, va susține conferința intitulată „Dogmele – repere necesare ale vieții duhovnicești. Importanța reflecției teologice pentru creștinul zilelor noastre”.

De asemenea, în cadrul taberei, tinerii vor realiza o drumeție pe dealurile din apropiere, vor avea un dialog duhovnicesc cu părinții de la acest așezământ și vor viziona un film. Acțiunea din acest an se va încheia joi, 26 septembrie, în ziua prăznuirii Sfântului Ioan Evanghelistul, ocrotitorul Schitului de la Găbud. Răspunsurile liturgice din ziua hramului vor fi oferite de către tinerii participanți la această tabără.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei