ACUM
   Luni, 17 februarie 2020   11°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Slujba de binecuvântare a paraclisului din incinta Unităţii Militare 02213 Sebeş

19 Sep 2019
16:12

Joi, 19 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Unitatea Militară 02213 Sebeș. Începând cu ora 11.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat slujba de binecuvântare a paraclisului cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din incinta Unității și a rostit un cuvânt de învățătură, în prezența a numeroase cadre militare. La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă apostolică de care a dat dovadă în activitatea misionară și administrativă, părintele Ovidiu Truță, preot al Garnizoanei Sebeș, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor.

Adresându-se celor prezenți, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Noi am fi scutiți de multe necazuri, dacă am învăța ceea ce milioane de oameni au învățat înaintea noastră. Ei au învățat că orice domeniu al vieții, dacă nu este supus conducerii și înțelepciunii lui Dumnezeu, ajunge să fie în cele din urmă o mare sursă de suferință și durere. Departe de Dumnezeu, noi rătăcim în labirintul confuziei, nebuniei și nesiguranței. Numai Dumnezeu poate să dea o bună direcție vieților noastre. Prin gura Profetului Ieremia, Domnul zice: «Eu știu gândul ce-l am pentru voi, gând bun, ca să vă dau viitorul și nădejdea». Avându-L pe El la cârma existenței noastre, noi avem celebritate și speranță, avem sens și viitor, căci Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce-L iubesc, precum afirmă Sfântul Apostol Pavel”.

Spațiul destinat paraclisului „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” a fost pus la dispoziție din bunăvoința domnului Colonel Dumitru-Nicolae Raica, Șeful Centrului Zonal Farmaceutic Sebeș și Comandant al Unității Militare 02213 Sebeș. Astfel, în perioada ianuarie-martie 2019, așezământul a fost înfrumusețat cu mobilier nou, precum și cu alte obiecte necesare cultului, realizări care au fost posibile cu sprijinul considerabil al personalului Unității Militare. Lucrările au continuat prin montarea iconostasului donat de către părintele Liviu Stoica din parohia Oiejdea, catapeteasmă care datează din anul 1936.

În semn de aleasă prețuire pentru colaborarea armonioasă și sprijinul acordat pe parcursul timpului, domnul General-Maior Valentin Becheru, Comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii și Locțiitor al Șefului Statului Major al Apărării pentru Tehnologia Informației, și domnul Colonel-Medic Dumitru-Nicolae Raica, Șeful Centrului Zonal Farmaceutic Sebeș și Comandant al Unității Militare 02213 Sebeș, au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Ordinul „Credință și Unire”. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfrumusețarea acestui așezământ au primit Diplome de aleasă cinstire. În semn de mulțumire pentru prezența în mijlocul personalului Unității Militare 02213 Sebeș, Ierarhul nostru a primit în dar o plachetă comemorativă.