ACUM
   Miercuri, 27 mai 2020   10°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Paraclisul Tinereții, desfășurat în parohia Galda de Jos, protopopiatul Alba Iulia

27 Sep 2019
23:11

Joi, 26 septembrie 2019, în parohia Galda de Jos, s-a desfășurat evenimentul intitulat „Paraclisul Tinereții”. Organizat de tineri pentru tineri, „Paraclisul Tinereții” este un concept care a luat naștere în protopopiatul Alba Iulia, din dragostea tinerilor față de Maica Domnului. Ulterior, inițiativa a fost preluată și prelucrată de către Asociația „Emanoil” și a prins o nouă formă, de ritual al tinereții. Astfel, tinerii pot să se roage într-o atmosferă duhovnicească de prietenie și reculegere și să participe activ la rânduiala slujbei, citind ei înșiși din stihurile și imnele Paraclisului Maicii Domnului.

Fericirea începe de la mulțumirea faptului că atmosfera rugăciunii nu s-a sfârșit după ce slujba Paraclisului s-a încheiat, pentru că părintele protopop Teofil Slevaş, printr-o altfel de predică, a invitat tinerele și femeile în fața bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, urmând să prezinte diferite momente din viața pământească a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Seara s-a încheiat cu un moment artistic susținut de către copilașii de la Galda Folk, după care au avut loc agapa frățească și momentele de socializare.

Emoția rugăciunii închinate Maicii Domnului ne-a ajutat să ne modificăm traiectoria și să ne propunem noi scopuri. Acest lucru a fost făcut posibil de către Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația „Emanoil” și prin deosebita primire a parohiei Galda de Jos care merită toate aprecierile și mulțumirile pentru buna organizare și coordonare a credincioșilor.

Asociația „Emanoil” este o organizație creștină de tineret care desfășoară activități în scopul desăvârșirii personale a tinerilor și copiilor sub streașina bisericii, într-un context „diferit”, folosindu-se de instrumentele educației non-formale în vederea învățării experiențiale. Prin proiectele sale, Asociația „Emanoil” dorește formarea unei noi generații de lideri creștini și responsabili.

Irina Luha
Coordonatorul activității