ACUM
   Marţi, 14 iulie 2020   19°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Slujba de binecuvântare a noii case parohiale din parohia Sărmășel-Gară

24 Oct 2019
18:43

Joi, 24 octombrie a.c., zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Areta, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală în parohia Sărmășel-Gară, protopopiatul Luduș. Cu acest prilej, începând cu ora 14.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a noii case parohiale, construcție ridicată între anii 2014-2018.

La final, în semn de aleasă prețuire pentru râvna de care a dat dovadă în activitatea administrativ-pastorală, părintele paroh Constantin Gavra a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea casei parohiale au primit din partea Chiriarhului nostru Diplome de aleasă cinstire.

În cuvântul de rostit cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei noastre a spus: „Mă bucur să fiu astăzi în acest vechi sat românesc din care, în veacuri vitrege, au odrăslit martiri ai credinței străbune și ai neamului nostru. Țăranii care au trăit aici, în această vatră etnică, ne-au lăsat frumoase costume populare, datini sfinte și creații artistice care reflectă hărnicia, ingeniozitatea și gustul pentru frumos al românului”.