ACUM
   Miercuri, 27 mai 2020   16°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Întâlnirea de toamnă a tinerilor din protopopiatul Târgu-Mureș

31 Oct 2019
19:25

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, joi, 31 octombrie 2019, la Liceul Tehnologic Electromureș din Târgu-Mureș, a avut loc Întâlnirea de toamnă a tinerilor din protopopiatul Târgu-Mureș. Invitatele care au prezentat într-un mod artistic cu totul deosebit „viața la șezători” au fost membrele grupului „Ibășteana” din localitatea Ibănești, județul Mureș. De asemenea, alături de elevii și cadrele didactice ale Liceului care a găzduit acest eveniment, au fost prezenți numeroși tineri însoțiți de profesorii de Religie ai școlilor târgumureșene.

Cu prilejul acestei manifestări deosebite, lor li s-au alăturat părintele prof. dr. Claudiu Chiorean, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, părintele Eugen Cândea, secretar al protopopiatului Târgu-Mureș, și părintele Horațiu Sita, reprezentant al Grupului de Inițiativă pentru Tineret. Gazdele, coordonate de domnul prof. ing. Cozma-Matei Ionuţ, directorul Liceului, doamna Mihaela Belean, profesor de Religie, alături de alte cadrele didactice inimoase, au pregătit cu mult profesionalism această întâlnire.

Evenimentul, dedicat Anului omagial al satului românesc (al preoților, profesorilor și primarilor gospodari), a fost organizat de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al protopopiatului Târgu-Mureș, coordonat de părintele protopop Olimpiu Zăhan, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Liceul Tehnologic Electromureș din Târgu-Mureș. Timp de o oră, această întâlnire inedită i-a transpus pe toți participanții în atmosfera autentică a satului românesc, precum și în spiritul țăranului român păstrător al credinței și tradițiilor străbune.

Pr. Horațiu Sita