ACUM
   Marţi, 31 martie 2020   2°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Conferință duhovnicească la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

04 Dec 2019
00:01

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, marți, 3 decembrie a.c., începând cu ora 18.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc conferința intitulată „Discernământul și viața duhovnicească în societatea actuală”, susținută de părintele Ilarion Dan, duhovnicul Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din județul Constanța. Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia, în colaborare cu Arhiepiscopia Alba Iuliei și Facultatea de Teologie Ortodoxă.

La această întâlnire de suflet au luat parte numeroși clerici, credincioși, studenți teologi, dar și tineri din cadrul altor Facultăți. În debutul conferinței, părintele Cristian Rațiu, Inspector pentru Cateheză parohială în cadrul Eparhiei Alba Iuliei și Duhovnic al Facultății de Teologie Ortodoxă, a adresat un cuvânt de bun venit părintelui Ilarion Dan, mulțumindu-i în mod deosebit pentru prezența sfinției sale în mijlocul tinerilor din Alba Iulia.

În cuprinsul discursului său, părintele Ilarion Dan a subliniat importanța discernerii diferitelor valori din societatea actuală. De asemenea, făcând referire la „vremurile provocatoare” pe care le trăim, părintele Ilarion a subliniat importanța jertfei și a suferinței pentru progresul nostru spiritual și moral, în detrimentul confortului pe care „modernitatea” ni-l pune înainte sub diferite forme. În partea a doua a întâlnirii, părintele Ilarion Dan a răspuns întrebărilor adresate de către cei prezenți, oferind sfaturi și îndemnuri folositoare spre zidirea sufletească.