ACUM
   Marţi, 11 august 2020   27°C in Alba Iulia
Ediția a V-a a concertului caritabil „Dăruind, vei dobândi!”
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Ediția a V-a a concertului caritabil „Dăruind, vei dobândi!”

05 Dec 2019
15:12

Luna decembrie reprezintă perioada inimilor deschise, în care fiecare suflet încearcă să fie părtaș călătoriei spre Betleem, alăturându-se magilor și oferind daruri pentru trup și suflet. În acest context, Protopopiatul Ortodox Alba Iulia și un grup de artiști minunați, în colaborare cu Parohia Ortodoxă „Platoul Romanilor” și Asociația „Emanoil”, vor organiza și anul acesta tradiționalul concert de colinde cu scop caritabil, intitulat sugestiv „Dăruind, vei dobândi!”. Manifestarea va avea loc duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 11.30, la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din municipiul Alba Iulia.

Aflat deja la cea de-a cincea ediție, concertul caritabil este organizat anual în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, iar în cadrul actualei ediții vor avea prestații următorii interpreți de muzică populară: Oana Carmen Bozga Pintea, Gabriel Bucur și Adriana Șolea. Concertul se adresează celor care iubesc arta, colindul și practicarea virtuților, fiind dedicat celor aflați în stare de suferință. Scopul este exclusiv umanitar și vizează implicarea semenilor în viața și susținerea celor ocrotiți în așezămintele sociale, de la copii cu dizabilități, la tineri, bolnavi sau vârstnici care au nevoie de căldura noastră sufletească și de darul nostru, fiecare ediție fiind destinată unui așezământ social.

Anul acesta, evenimentul este organizat pentru Casele de tip familial „Adolescența” și „Izvorul Tămăduirii” din cartierul Oarda de Jos, așezăminte care ocrotesc 24 de copii și tineri. Cele două așezăminte sunt coordonate de către părintele paroh Ioan Mihail Dan (din parohia Oarda de Jos) și doamna preoteasă Cristina Dan. Evenimentul face parte din cadrul programului de activități din anul 2019, An omagial al satului românesc, și se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Mulțumim artiștilor, organizatorilor și participanților la eveniment și Îl rugăm pe Împăratul cerurilor să răsplătească pe toți binefăcătorii celor aflați în nevoi, care primesc pe această cale puțin din sufletul și din viața noastră, făcându-le sărbătorile mai liniștite.

Pr. Teofil Grigore Slevaș
Protopop al Alba Iuliei