ACUM
   Marţi, 11 august 2020   25°C in Alba Iulia
Întâlnirea anuală a tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Alba Iuliei
Actualitatea eparhială
Sectorul cultural și comunicații media

Întâlnirea anuală a tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Alba Iuliei

06 Dec 2019
08:24

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, sâmbătă, 7 decembrie 2019, în municipiul Târgu-Mureș, va avea loc Întâlnirea anuală a tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Alba Iuliei. La acest eveniment anual participă tinerii care se implică în activitățile culturale, sociale, educative, caritabile, artistice etc. organizate de unitățile de cult din cele zece protopopiate ale Eparhiei noastre, dar și alți tineri care doresc să se alăture acestor acțiuni specifice grupurilor de inițiativă pentru tineret de la nivelul fiecărei protoierii.

Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediție, va debuta începând cu ora 9.30, la Catedrala Mare din Târgu-Mureș, cu slujba de Te-Deum și cuvântul adresat tinerilor de către Părintele Arhiepiscop Irineu. După acest moment de rugăciune, participanții vor porni într-un marș al bucuriei până la centrul de evenimente „Gallery Wedding Garden”, unde, de la ora 11.00, va avea loc proiecția unui scurtmetraj despre tradițiile satului românesc, urmat de o conferință susținută de tânărul etnolog, jurnalist și vlogger Iosif Ciunterei, cunoscut în spațiul mediatic și ca „Iosif de pe coclauri”.

Câștigător a numeroase premii pentru activitatea deosebită depusă în scopul promovării și a păstrării valorilor satului românesc, etnologul și vloggerul Iosif Ciunterei va susține conferința intitulată „Din frumusețile satului românesc”. Originar din localitatea Feldru, județul Bistrița-Năsăud, tânărul Iosif se identifică prin studiul și ocupația sa cu persoanele a căror menire este aceea de a apăra zestrea valoroasă a înaintașilor noștri, cu scopul de a redescoperi „fața curată” a mediului tradițional rural de odinioară. În cadrul conferinței, vor avea loc discuții pe marginea celor urmărite și prezentate, urmând ca evenimentul să fie marcat de câteva momente artistice susținute de tânăra interpretă Mădălina Mureșan și de alți tineri participanți.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei