ACUM
   Marţi, 11 august 2020   25°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Părintele Serafim Paruș a conferențiat la Alba Iulia

13 Dec 2019
09:51

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, joi, 12 decembrie 2019, începând cu ora 18.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc conferința duhovnicească intitulată „Comori duhovnicești ascunse în poveștile populare românești”, susținută de părintele Serafim Paruș, starețul Mănăstirii „Sfântul Ghelasie” de la Cergăul Mic. Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia, în colaborare cu Arhiepiscopia Alba Iuliei și Facultatea de Teologie Ortodoxă.

La această întâlnire de suflet au luat parte numeroși credincioși, elevi seminariști, studenți teologi, dar și tineri din cadrul altor Facultăți. În debutul conferinței, părintele Cristian Rațiu, Inspector pentru Cateheză parohială în cadrul Eparhiei Alba Iuliei și Duhovnic al Facultății de Teologie Ortodoxă, a adresat un cuvânt de bun venit părintelui Serafim Paruș, mulțumindu-i pentru prezența sfinției sale la Alba Iulia.

În cuprinsul discursului său, părintele Serafim Paruș, evidențiind latura duhovnicească a basmelor românești, a reliefat câteva elemente ale gândirii patristice prezente în mitologia populară. În acest sens, făcând referire la povestea lui Făt-Frumos și la ideea tărâmului îndepărtat, sfinția sa a evidențiat că acest aspect subliniază faptul că noi trebuie „să fim în lumea aceasta, dar să nu fim din lumea aceasta”. În partea a doua a întâlnirii, părintele Serafim a răspuns întrebărilor adresate de către cei prezenți, oferind sfaturi folositoare spre zidirea sufletească.