ACUM
   Marţi, 11 august 2020   27°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Vizită pastorală la Centrul pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din Teiuș

23 Dec 2019
14:41

Luni, 23 decembrie 2019, când ne aflăm în perioada Înainte-prăznuirii Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Centrul pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din orașul Teiuș. Începând cu ora 10.00, Ierarhul nostru, însoțit de părintele Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastorală la acest așezământ aflat în rețeaua socială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a oferit daruri beneficiarilor Centrului, adresându-le totodată numeroase cuvinte de folos și sfaturi duhovnicești.

În cuvântul rostit cu ocazia acestei vizite pastorale, Chiriarhul nostru a spus: „Dacă Bunul Dumnezeu ne-a arătat dragostea Sa imensă prin lucrarea de mântuire, noi trebuie să imităm iubirea divină în relaţiile cu semenii noştri. În Epistola către Diognet citim: «Pentru că ai fost iubit, să devii un imitator al bunătăţii Sale». Mă bucur să fiu astăzi la Aşezământul filantropic «Sfânta Ana» din oraşul Teiuş, în care persoane vârstnice beneficiază de îngrijire şi asistenţă socială. Iubind şi slujind o astfel de categorie umană, noi ne desăvârşim, drept pentru care Sfântul Apostol Pavel îndeamnă: «Îmbrăcaţi-vă întru iubire, care este legătura desăvârşirii» (Col. 3, 14)”.

Centrul pentru persoane vârstnice „Sfânta Ana” din Teiuș a fost înființat în anul 2011, funcționând sub directa coordonare a părintelui arhimandrit Vasile Crișan, duhovnicul Mănăstirii Dumbrava. Activitatea desfășurată în cadrul așezământului este una complexă, oferind celor 15 beneficiari o gamă largă de servicii sociale, medicale, consiliere spirituală, toate aducând siguranță și alintare persoanelor ocrotite aici. Slujba de binecuvântare a Centrului a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu în data de 1 octombrie 2013, cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor.