ACUM
   Luni, 13 iulie 2020   14°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Acțiune filantropică a credincioșilor parohiei Târgu-Mureș VI

23 Dec 2019
19:52

În săptămâna premergătoare Praznicului Nașterii Domnului Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Valea Izvoarelor cu filia Șomoștelnic, protopopiatului Târgu-Mureș, la inițiativa părintelui Cătălin Maier, preot al parohiei Târgu-Mureș VI, s-a desfășurat o frumoasă activitate filantropică. Astfel, în numele tuturor celor implicați, părintele Cătălin, împreună cu o familie de credincioși, s-a deplasat la bisericile ortodoxe din satele Șomoștelnic și Valea Izvoarelor, unde a avut loc întâlnirea cu elevii școlilor primare, care au fost însoțiți de către cadrele didactice și familiile lor.

Împreună cu comunitatea credincioșilor parohiei Târgu-Mureș VI, părintele Cătălin Maier a adus o făclie de lumină și bucurie pentru cei 47 de elevi ai școlilor primare din aceste sate. Fiecare elev a primit câte un cadou, iar familia aparținătoare câte un pachet cu alimente, pregătit cu multă dragoste și prețuire. În semn de recunoștință, copilașii, cu multă emoție în suflete, i-au colindat în mod sublim pe oaspeții de seamă, fiind entuziasmați de darurile primite. De asemenea, părintele Cătălin a rostit cuvinte ziditoare de suflet pentru toți cei prezenți, elevi și părinți, asigurându-i că aceste acțiuni vor continua în măsura în care copilașii vor dori să prețuiască școala prin rezultate tot mai bune și trăirea credinței prin modul lor de viață.

La finalul acestei activități binecuvântate, în care frățietatea parohiilor s-a concretizat în cel mai frumos mod al „Liturghiei de după Liturghie”, preotul paroh a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea și susținerea acestui eveniment deosebit, pentru un viitor mai bun al satului românesc.

Pr. Vasile Valentin Gherman