ACUM
   Sâmbătă, 04 aprilie 2020   17°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, reprezentată în cadrul Conferinței anuale a Asociației pentru Studii Misiologice de la Osijek

19 Feb 2020
13:54

În perioada 18-20 februarie 2020, la Osijek (Croația), se desfășoară cea de-a 18-a ediție a Conferinței anuale a Asociației pentru Studii Misiologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul reunește profesori, clerici, specialiști, cercetători și doctoranzi din zece țări, care dezbat probleme de actualitate specifice zonei central-răsăritene a Europei. În acest an, conferința este intitulată „Misiune și tineri în Europa Centrală și de Est”, în cadrul întrunirii fiind abordate diferite subiecte, cum ar fi problematica tinerilor a căror părinți lucrează în străinătate sau modul în care migrația afectează credința tinerilor aflați peste hotare.

Totodată, participanții aduc în discuție numeroase subiecte referitoare la relația dintre ideologiile de stat și comunitățile creștine atunci când vine vorba despre tinerii din Estul și Centrul Europei. De asemenea, o altă temă propusă spre dezbatere face referire la rolul rețelelor de socializare și al altor tipuri de mijloace de comunicare digitale în viața tinerilor, precum și capacitatea acestora de a construi relații și comunități interpersonale.

La conferința de față sunt prezente și trei delegații formate din cadre didactice universitare și doctoranzi din România, care reprezintă școlile doctorale de teologie din Alba Iulia, Craiova și Cluj-Napoca. Delegația de la Alba Iulia este condusă de părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cetatea Marii Uniri, alături de care se află părintele diac. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie Ortodoxă, și doctoranzii Alexandru Agignoaei și Ștefan Bretoiu.