ACUM
   Sâmbătă, 30 mai 2020   10°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Sectorul cultural și comunicații media

Acțiune de ajutorare a 30 de familii nevoiașe afectate în contextul pandemiei de coronavirus, derulată în protopopiatul Reghin

14 May 2020
11:12

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada 7-8 mai 2020, Protopopiatul Ortodox Român Reghin, împreună cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin, Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” – Reghin, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României, au desfășurat o acțiune umanitară prin programul „Solidaritate prin Filantropie”, în contextul actual al pandemiei de coronavirus. Părintele Dimitrie Gherman, preot al parohiei „Sfânta Treime”, alături de părintele Alexandru Ionescu, din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin, împreună cu personalul serviciului la domiciliu pentru persoane vârstnice și a Centrului de zi din cadrul asociației, au distribuit 90 de pachete pentru persoane vârstnice și 30 de pachete pentru familii nevoiașe din municipiul Reghin, în valoare totală de 17.500 de lei.

Menționăm faptul că Asociaţiea Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin funcţionează cu cinci servicii acreditate, atât pentru copii, cât şi pentru persoane vârstnice: servicii de tip familial (10 copii), servicii de tip rezidențial (20 de copii), servicii sociale – Centru de zi (25 de copii), servicii sociale la domiciliu pentru persoane vârstnice (80 de beneficiari) și servicii sociale – Centru de criză (8 vârstnici). Cele cinci servicii acreditate funcționează în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, DGASPC Mureș și Primăria Municipiului Reghin.

Alături de aceste pachete alimentare care au fost distribuite la domiciliul beneficiarilor în condiții de maximă siguranță sanitară, preoții, împreună cu personalul, i-au încurajat și mângâiat în toată această perioadă dificilă prin vizite, sprijin în achiziționarea alimentelor și a medicamentelor sau suport medical. Astfel, familii nevoiaşe, respectiv persoane în vârstă, bolnave şi singure au primit un strop de mângâiere, fiind încredințați astfel că în aceste vremuri de încercare doar Domnul Hristos, Păstorul Cel Bun, este Cel Care ne ocroteşte şi ne hrăneşte din darurile Sale cele bogate. Prin rugăciunile înălțate din sfintele biserici, nădăjduim ca împreună să depășim această perioadă dificilă pentru toată lumea.

Pr. Ioan Mera