ACUM
   Sâmbătă, 04 iulie 2020   20°C in Alba Iulia
Promovabilitate 100% pentru elevii Seminarului Teologic albaiulian la Evaluarea Națională
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Promovabilitate 100% pentru elevii Seminarului Teologic albaiulian la Evaluarea Națională

26 Jun 2020
13:09

La examenele de Evaluare Națională din perioada 15-18 iunie 2020, aproximativ 80% dintre cei peste 2.800 de elevi absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Alba au obținut medii peste 5. În comparație cu anul trecut, procentul este unul în creștere semnificativă, 22 de elevi reușind să obțină nota 10 la toate probele susținute.

Referindu-ne la județul nostru, în patru unități de învățământ s-a înregistrat promovabilitate 100%, printre acestea numărându-se și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia care s-a clasat pe locul al treilea în ierarhia școlilor din mediul urban în ceea ce privește media notelor la Evaluare Națională din acest an.

La Seminarul Teologic Ortodox albaiulian, toți cei 52 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au prezentat la examen, media notelor tinerilor elevi fiind 8,76. Cu prilejul rezultatelor remarcabile obținute, părintele director Eugen Pintea le-a adresat sincere felicitări cadrelor didactice și elevilor seminariști pentru truda deosebită depusă în perioada premergătoare susținerii Evaluării Naționale, având în vedere contextul special privind desfășurarea orelor.