ACUM
   Marţi, 04 august 2020   21°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Activități recreative pentru membrii Centrului de Tineret „Sfântul Paisie Aghioritul” de la Obârșiile Tiurului

15 Jul 2020
08:24

În anul acesta, cu întârziere și cu o oarecare reticență din cauza crizei sanitare existente, au fost reluate activitățile tinerești de vară la Centrul de Tineret „Sfântul Paisie Aghioritul” de la Obârșiile Tiurului. Acestea au debutat marți, 14 iulie, printr-o drumeție parcursă cu bicicletele pe traseul Blaj - Obârșiile Tiurului de către 18 tineri din municipiul Blaj și împrejurimi, însoțiți de către părintele Ștefan Cătăuță, administratorul Centrului, și părintele Ioan Nicoară, preot al parohiei Blaj - Sfânta Maria, sector nou.

Organizatorii evenimentului au recurs la acest format pentru a evita transportul în comun, care este problematic în această perioadă, dar și pentru frumusețea și bucuria pe care o poate oferi o drumeție cu bicicleta în natură, în aer curat, alături de priveliștile încântătoare de pe dealurile ce înconjoară Blajul. În cele câteva ore pe care tinerii le-au petrecut la Centrul de Tineret, aceștia s-au bucurat de momente de părtășie, rugăciune, lectură, drumeție în pădure și degustare de fructe. Pe tot parcursul acțiunii, preoții însoțitori au avut grijă să-i responsabilizeze pe tineri asupra necesității respectării condițiilor de distanțare socială și igienă, pentru a evita orice posibilitate de contaminare cu noul coronavirus.

Intenția părintelui Ștefan Cătăuță, responsabilul acestor activități, este ca, urmând același format, să invite și să primească la Centrul de Tineret cât mai multe grupuri de tineri însoțiți de preoții parohi, în special din parohiile mai apropiate de unde s-ar putea parcurge distanța până la Centru pe bicicletă. Scopul acestor evenimente este atât unul recreativ, cât și unul educativ și religios, urmărindu-te totodată inițierea unor relații între copiii si tinerii din parohii, precum și cea dintre părinții parohi si copiii pe care îi păstoresc.

Pr. Ștefan Cătăuță