ACUM
   Marţi, 04 august 2020   21°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Acțiune de ecologizare desfășurată de copiii ocrotiţi la Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş

15 Jul 2020
09:18

Marţi, 14 iulie 2020, copiii ocrotiţi la Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din orașul Ocna Mureş au participat la o campanie spontană de ecologizare a unei zone din localitate. Sub genericul „Start acţiunilor de voluntariat pentru comunitatea ta”, copiii, îndrumaţi de educatorii din cadrul aşezământului, alături de directorul Casei Cultură „Ion Sângereanu”, doamna Liana Stoica, s-au implicat activ în această activitate. Participanţii la acţiunea de curăţenie au fost echipaţi cu mănuşi şi au primit saci în care au colectat deşeurile.

Referitor la această activitate, coordonatorul Aşezământului, domnul Orga Ciprian a declarat: „Încercăm prin acţiunile noastre de voluntariat să conştientizăm importanţa voluntariatului pentru toţi cei implicaţi. Ştim că aceste activități presupun interacţiune, spirit civic şi organizatoric, curaj, încredere, colaborare, iniţiativă, responsabilitate şi dinamism. Participând la această mişcare, înveţi să promovezi într-o formă creativă ideile personale şi să lupţi pentru realizarea lor până la capăt. Aşadar, prin acţiunile de voluntariat pe care noi le desfăşurăm periodic la Ocna Mureş, putem dezvolta sau obţine abilităţi şi cunoştinţe noi, dar şi competenţe sociale (încredere, solidaritate, toleranţă), devenind astfel mai conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru”.

Aşezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş a fost înfiinţat în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 43 de copii ocrotiți în cadrul Casei de Tip Familial şi al Centrului de zi. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, în care sunt sprijiniţi 10 vârstnici.

Asist. soc. Ciprian Orga
Coordonatorul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș