ACUM
   Marţi, 14 iulie 2020   19°C in Alba Iulia
Ziua Femeii, in asezamintele care ofera servicii pentru varstnici
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Ziua Femeii, in asezamintele care ofera servicii pentru varstnici

11 Mar 2014
07:13
Ziua Femeii a fost sarbatorita la sfarsitul saptamanii trecute in asezamintele care ofera servicii pentru varstnici din Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia. Doamne ocrotite sau care primesc servicii de ingrijire in cadrul retelei social-filantropice din judetele Alba si Mures, care formeaza Arhiepiscopia Alba Iuliei, au primit flori, mici cadouri si felicitari.

La Alba Iulia, spre exemplu, femeile care beneficiaza de serviciile socio-medicale de ingrijire la domiciliu au fost vizitate zilele trecute de asistentii sociali ai Asociatiei Filantropia Ortodoxa si au primit flori si felicitari.

"Primavara este luna in care femeile trebuie sarbatorite astfel incat am vrut si noi sa fim alaturi de beneficiarele noastre. Speram ca o floare si un gand bun a adus primavara si in sufletul acestor bunici incercate de ani si de greutatile vietii" a spus Maria Cengher, coordonatorul Serviciului socio-medical de ingrijire la domiciliu a persoanelor varstnice din Alba Iulia.

Peste 800 de varstnici din judetele Alba si Mures sunt ocrotiti sau beneficiaza de servicii socio-medicale de ingrijire la domiciliu prin asezamintele patronate de Arhiepiscopia Ortodoxa a Alba Iuliei.

Cu binecuvantarea ierarhului nostru Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, in cele doua judete functioneaza sapte centre rezidentiale care au 125 de varstnici beneficiari, un centru de zi pentru varstnici cu 50 de beneficiari si 17 servicii socio medicale care ofera ingrijire la domiciliu pentru un numar de peste 600 de batrani.

Biroul de Presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba