ACUM
   Duminică, 08 decembrie 2019   -1°C in Alba Iulia
Duminică, 06 iulie, va fi resfinţită biserica din localitatea Rimetea, protopopiatul Aiud
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Duminică, 06 iulie, va fi resfinţită biserica din localitatea Rimetea, protopopiatul Aiud

04 Jul 2014
12:19
Duminică, 06 iulie, când sunt pomeniţi Sfinţii Mucenici Lucia şi Astie şi Cuviosul Sisoe cel Mare, Biserica Ortodoxă se va afla în a patra duminică după Rusalii. Pericopa evanghelică a acestei Duminici, de la Matei cap.8, vers. 5-13, ne prezintă Vindecarea slugii sutaşului.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu va fi prezent în această duminică din perioada Octoihului în mijlocul credincioşilor din localitatea Rimetea, protopopiatul Aiud. Ierarhul nostru va oficia slujba de resfinţire a locaşului de închinare, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, după care va săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur şi va rosti cuvântul de învăţătură.

Restrânsa comunitate a credincioşilor ortodocşi din Rimetea se află sub păstorirea părintelui ieromonah Ioanichie Cercel care ne-a vorbit despre evenimentul duhovnicesc, care va avea loc duminică:

„Biserica Ortodoxă din localitatea Rimetea, judeţul Alba, a fost construită în anul 1936 şi sfinţită în 1939 de Preasfinţitul Nicolae Colan, Episcopul Clujului. Biserica este zidită în forma de cruce cu trei turle şi are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Din anul 2000 fiind aici preot paroh, biserica se afla în stare de degradare fiind necesară reparaţia capitală începând de la fundaţie şi terminând cu pictura bisericească executată în stil bizantin.

Fiind toate după buna rânduială, biserica noastră este pregătită pentru frumoasa sărbătoare de resfinţire de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoţi şi credincioşi.

Vă invităm duminică, 06 iulie, să luaţi parte la slujba de resfinţire, care va începe la ora 9.00, şi la Dumnezeiasca Liturghie.

Mulţumim lui Dumnezeu, Maicii Domnului şi Sfântului Ierarh Nicolae, Făcătorul de minuni, şi tuturor acelora care ne-au ajutat la această lucrare.”