ACUM
   Sâmbătă, 29 februarie 2020   6°C in Alba Iulia
Sfânta Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Sfânta Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni

13 Aug 2014
09:00
La 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare, se sărbătoreşte Ziua Marinei Române şi a Forţelor Navale, anual, în toate porturile şi oraşele de la mare şi Dunăre, fiind organizate manifestări dedicate acestui eveniment special.

Sfânta Maria este cinstită în mod deosebit de către credincioşii de-a lungul fluviului Dunărea şi de la malul mării, pe care o consideră ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Ziua Marinei Române a ajuns în acest an la a 112-a aniversare, în anul 1902 fiind sărbătorită pentru prima dată. Sub egida Lunii Spiritualităţii Marinăreşti, în aceste zile au loc diverse activităţi culturale cu tematică marină la cercurile militare din Constanţa, Mangalia şi Tulcea, expoziţii de pictură şi de fotografii, lansări de carte, simpozioane şi spectacole, precum şi concursuri sportive. Evenimente dedicate profesiei de marinar, care se vor încheia cu manifestările din data de 15 august, sunt organizate şi în Bucureşti, Sulina, Brăila şi Timişoara, după cum informează, într-un comunicat de presă, Forţele Navale Române.

SURSA: ZIARUL LUMINA [http://ziarullumina.ro/actualitatea-sociala/manifestari-organizate-de-ziua-marinei-romane]