ACUM
   Miercuri, 17 iulie 2019   15°C in Alba Iulia
Târnosirea bisericii din parohia Găbud, protopopiatul Aiud
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Târnosirea bisericii din parohia Găbud, protopopiatul Aiud

22 Sep 2014
16:04
În duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, la încheierea celor trei săptămâni în care întreaga Biserică şi-a îndreptat atenţia şi lauda către Cinstita Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Găbud, protopopiatului Aiud. Cu această ocazie, Arhipăstorul nostru a târnosit sfântul locaş, ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae. Acest moment a fost urmat de Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfinţia Sa, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, le-a picurat în sufletele celor prezenţi învăţături despre Sfânta Cruce, care, din instrument de tortură a devenit altarul de jertfă al Mântuitorului Iisus Hristos, pentru împăcarea noastră cu Dumnezeu. Pornind de la textul pericopei evanghelice, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat şi importanţa lepădării de sine şi de lucrurile lumeşti, precum şi necesitatea de a ne preda continuu viaţa lui Hristos, pentru ca în felul acesta să avem parte de darurile Jertfei Sale.

Pentru rodnica activitate, părintele paroh a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu rangul de iconom, iar cei care l-au ajutat la înfrumuseţarea Bisericii au primit, fiecare, diplome de aleasă cinstire. La Sfânta Liturghie a participat şi un mare număr de tineri, aflaţi în tabăra de spiritualitate de la metocul din Găbud, ce aparţine de Mănăstirea Oaşa.

Pr. Florin Croitoru