ACUM
   Marţi, 21 ianuarie 2020   -1°C in Alba Iulia
Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

16 Oct 2014
14:23
Astăzi 16 octombrie 2014, de la ora. 8.00, la Centrul eparhial a avut loc Examenul de capacitate preoţească, sesiunea octombrie 2014.

La acest examen participă teologi, absolvenţi ai Facultăţilor de Teologie Ortodoxă care doresc să se titularizeze pe unul din posturile clericale vacante şi este valabil un an de zile.

Candidaţii înscrişi la această sesiune vor susţine cele două probe în prezenţa unei comisii, prin care le vor fi verificate cunoştinţele, competenţele şi deprinderile candidaţilor legate de Omiletică şi Catehetică, Drept canonic şi administraţie bisericească, Muzică bisericească şi Ritual, candidaţii având de răspuns şi la întrebări practice, legate de toate laturile activităţii misionar-pastorale a preotului.

Rezultatele Examenului de capacitate preoţească vor fi afişate la avizierul de la Centrul eparhial. Candidaţii care nu au promovat examenul de capacitate preoţească se pot prezenta la un nou examen în sesiunea următoare, în aceleaşi condiţii. Media de promovare a examenului de capacitate este minimum 7 (şapte).