ACUM
   Sâmbătă, 11 iulie 2020   28°C in Alba Iulia
Slujire arhierească la noua biserică a Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Slujire arhierească la noua biserică a Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia

21 Nov 2014
06:59
Astăzi, 21 noiembrie, de praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va sluji Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură în noua biserică a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia.

În străduinţa de a fi o şcoală de performanţă a Bisericii, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” îşi propune echilibrul şi îmbinarea dintre Tradiţie şi modernitate, studiu şi rugăciune, sublimul divin şi trăirea existenţială. De aceea, nu doar transmite informaţii şi cunoştinţe ci şi formează caractere frumoase.

Piatra de temelie a capelei din noul campus s-a pus în anul 2009, iar în 2011, în septembrie, au început lucrările de construcţie a clădirii, inaugurată după un an la 01 decembrie 2012. Costurile proiectului se ridică la peste 3 milioane de euro. Clădirea inaugurată în anul 2012 cuprinde 12 săli de clasă, patru laboratoare şi o bibliotecă modernă. În curs de finalizare sunt capela cu hramul „Sfântul Simion Ştefan”, şcoala primară, sala de festivităţi, cantina, terenul şi sala de sport.