ACUM
   Sâmbătă, 29 februarie 2020   7°C in Alba Iulia
Liturghie Arhierească la Mănăstirea Valea Bistrei
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Liturghie Arhierească la Mănăstirea Valea Bistrei

03 Dec 2014
14:42
Astăzi, 03 decembrie 2014, în Biserica Ortodoxă Română este pomenit Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica şi Căldăruşani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit astăzi în mijlocul obştii monahale de la Valea Bistrei, protopopiatul Câmpeni, pusă sub ocrotirea Sfinţilor Ierari Ilie Iorest şi Sava Brancovici.

Despre istoricul mănăstirii de la Valea Bistrei şi despre vizita arhierească ne-a vorbit maica stareţă Monahia Taisia Savu:

,,Mănăstirea Valea Bistrei este situată pe Valea Arieşului, la 2 km distanţă de oraşul Câmpeni. Mânăstirea noastră a luat fiinţă în anul 1999 când Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Andrei Andreicuţ a pus piatra de temelie şi a instituit ca zi de hram sărbătoarea Sfinţilor Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici, Mitropoliţi ai Ardealului din secolul al XVII-lea prăznuiţi în data de 24 aprilie.

Iniţial a funcţionat ca schit de maici, dar în anul 2012, prin aprobarea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, schitul a fost ridicat la rang de mănăstire. În momentul de faţă mănăstirea noastră numără cinci vieţuitoare.

Ziua de 3 decembrie, este o zi aleasă pentru mănăstirea noastră întrucât avem marea binecuvântare şi bucurie de a-l avea în mijlocul nostru pe Înaltpreasfinţitul Arhiepiscopul nostru Irineu, care va sluji pentru prima dată la noi Sfânta Liturghie. Mulţumim Înaltpreasfinţitului Irineu că s-a gândit să fie în mijlocul nostru, deşi timpul pare destul de potrivnic acum şi-L rugăm pe Dumnezeu să-l întărească şi să-l călăuzească în slujirea sa.''