ACUM
   Sâmbătă, 29 februarie 2020   6°C in Alba Iulia
Săptămână duhovnicească la Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Săptămână duhovnicească la Alba Iulia

23 Feb 2015
10:13
Urmând frumoasa tradiţie formată deja de mai mult timp la şcolile de teologie din Alba Iulia, prima săptămână din urcuşul spiritual al Postului Mare este săptămână duhovnicească.

Programul liturgic la care participă elevii teologi este unul special ce cuprinde, în prima parte a zilei rugăciunile de dimineaţă oficiate în paraclisul instituţiei de învăţământ, iar după amiaza tinerii participă la slujbele ce se oficiază în Catedrala Arhiepiscopală.

De asemenea, în fiecare seară la finalul slujbei sunt prezentate prelegeri pe diferite teme ziditoare de suflet, susţinute de diferiţi părinţi ai eparhiei noastre. Cuvintele duhovniceşti adresate seminariştilor din Alba Iulia fac referire specială la osteneala duhovnicească a Postului Mare, îndrumându-i spre o trăire mai profundă a acestei perioade de nevoinţă şi înmulţirea virtuţilor, ca astfel având întărire duhovnicească să rodească în suflete bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

În această seară, în Catedrala Reîntregirii Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu va sluji Pavecerniţa Mare cu prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. La sfârşitul slujbei, va susţine o meditaţie către elevii seminarişti, în cadrul programului Săptămânii duhovniceşti.