ACUM
   Miercuri, 21 august 2019   30°C in Alba Iulia
Vizite canonice în parohiile Protopopiatului Sighişoara
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Vizite canonice în parohiile Protopopiatului Sighişoara

06 Apr 2014
01:23
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va efectua marţi, 8 aprilie, câteva vizite canonice în Protopopiatul Sighişoara, care vizează buna rânduială şi organizare administrativă din parohiile acestui protopopiat.

Arhipăstorul nostru se va întâlnit cu părinţii parohi şi credincioşii păstoriţi, cărora le va pune la suflet sfaturi duhovniceşti, folositoare pentru activitatea lor misionară şi spre a-i mângâia în slujirea lor dificilă pe care o au ca urmare a degradării vieţii morale şi sociale a lumii în care trăim.

În desfăşurarea acestui itinerar Ierarhul nostru, însoţit de către Părintele Protopop Ovidiu Dan, va poposi în următoarele parohii: Bălăuşeri, Coroiu Mic, Ormeniş, Sântioana, Daneş, Albeşti, Boiu, Archita, Saschiz şi Mihai Viteazu.

Pentru preoţii parohi şi credincioşi este un prilej deosebit de a sta faţă în faţă cu întâistătătorul eparhiei lor, putând să-şi lămurească unele probleme care le întâlnesc în cadrul comunităţilor lor sau prin sfaturile primite de la chiriarh să conştientizeze misiunea pe care fiecare creştin ortodox o are în satul, comuna sau oraşul unde locuieşte.