ACUM
   Sâmbătă, 11 iulie 2020   28°C in Alba Iulia
Seară de film pentru tinerii din Alba Iulia
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Seară de film pentru tinerii din Alba Iulia

03 Feb 2016
05:56
Grupul de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia, prin parohia Alba Iulia Maieri 2, invită tinerii, vineri 05 februarie, de la ora 18.00, la o seară de film.

Filmul cu titlul sugestiv „Prin ce sunt vii oamenii” este o ecranizare după o povestire de Lev Tolstoi, iar vizionarea va avea loc la biserica „Maieri 2”, ce se află pe strada Iașilor din municipiul Alba Iulia( în apropierea Gării C.F.R.) și poartă hramul „Sfânta Treime”. Parohia se află sub păstorirea preoților Adrian David și Ioan Lazăr.

Analiza filmului şi antrenarea tinerilor în discuţii pe marginea acestuia va fi efectuată de către prof. Nicolae Vulcu, care este specializat în psihologia copilului şi a tânărului.

Activitatea face parte din planul de lucru al Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia, care prevede, printre altele, organizarea în fiecare lună a unei seri de film pentru tineri în câte o parohie din Alba Iulia şi se încadrează în activităţile ce se desfăşoară în toată ţara, în anul 2016 care este Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.

Protopop,

Pr. Teofil Slevas