ACUM
   Marţi, 07 iulie 2020   19°C in Alba Iulia
Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, în vizită la Aşezământul „Sfântul Nectarie” de la Blaj – Tiur
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, în vizită la Aşezământul „Sfântul Nectarie” de la Blaj – Tiur

10 Apr 2014
11:32
Beneficiarii Aşezământului social „Sfântul Nectarie” de la Tiur au avut bucuria de a primi în această dimineaţă vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei. Ierarhul nostru a oficiat o slujbă de binecuvântare a centrului filantropic iar la final a împărţit pachete cu cadouri tuturor beneficiarilor serviciilor sociale ocrotiţi în cadrul aşezământului.

Despre vizita de astăzi Arhipăstorul nostru a spus:

„Aflându-mă astăzi în acest aşezământ filantropic, gândul meu se îndreaptă spre Mântuitorul nostru Iisus Hristos despre care citim că „umbla făcând binele” şi că „vindeca orice boală şi neputinţă din popor”. Pe cei suferinzi şi lipsiţi, pe cei însinguraţi şi necăjiţi Domnul i-a numit fraţii Săi prea mici, identificându-se cu ei. Preoţii din eparhia noastră sunt tot mai mult angajaţi în slujirea celor debusolaţi şi dispreţuiţi, celor bolnavi, săraci şi marginalizaţi. Printr-o astfel de slujire samariteană, noi, îl putem întâlni pe Hristos în semenii noştri şi putem arăta celor indiferenţi şi necredincioşi că, creştinismul nu este o învăţătură teoretică ci viaţă autentică ancorată în Dumnezeul cel Viu şi milostiv.”

Aşezământul social „Sfântul Nectarie” de la Tiur este compus din două locuinţe protejate pentru adulţi vârstnici şi persoane cu dizabilităţi, aflate sub coordonarea Preotului Marcel Dulău.

Aşezământul social „Sfântul Nectarie” de la Tiur, a fost vizitat astăzi şi de un grup de elevi de la Şcoala Generală din Tiur în cadrul programului Şcoala altfel. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei le-a pus la suflet tinerilor câteva sfaturi duhovniceşti iar la final le-a înmânat iconiţe.