ACUM
   Sâmbătă, 04 aprilie 2020   17°C in Alba Iulia
Pelerinaj al tinerilor ortodocși din Vătava la mănăstirile din Moldova
Actualitatea eparhială
Redacția Radio

Pelerinaj al tinerilor ortodocși din Vătava la mănăstirile din Moldova

15 Jul 2016
13:29
Joi, 14 iulie 2016, în cadrul manifestărilor dedicate „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Arhiepiscop Irineu, Parohia Ortodoxă Vătava, Protopopiatul Reghin, a organizat și finanțat un pelerinaj la mănăstirile din Moldova.

Au participat tineri liceeni și studenți din parohie, însoțiți de cadre didactice și voluntari implicați în activitățile parohiei.

”A fost o zi de bucurie, de comuniune, de cunoaștere, deoarece am vizitat locuri frumoase în care am văzut ce înseamnă să trăiești în Hristos și cu Hristos. Mănăstirea Toplița, Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Mănăstirea Bistrița, Telegondola din Piatra Neamț, Mănăstrirea Văratec, Mănăstirea Agapia, Casa Memorială Alexandru Vlahuță, Casa Memorială Ion Creangă, Cetatea Neamțului, Mănăstirea Neamțului, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Secu, au fost locurile care ne-au încântat și au făcut să tresăltăm de bucurie și emoție sfântă” a precizat părintele paroh, Rotaru Vasile.

Acțiunea face parte dintr-un proiect al parohiei dedicat tinerilor ,,Școala de vară”, derulat în perioada 4 iulie-15 august, care se dorește un liant între Biserică și tineri.