ACUM
   Duminică, 09 august 2020   16°C in Alba Iulia
Lumina Sfântă a venit la Ierusalim la Mormântul Domnului
Actualitatea religioasă
Redacția Radio

Lumina Sfântă a venit la Ierusalim la Mormântul Domnului

19 Apr 2014
18:58
Mii de pelerini aflați la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Ierusalim au primit Lumina Sfântă astăzi, 19 aprilie 2014. Sfânta Lumină s-a pogorât la ora 14:18.

Credincioşii împreună cu Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea şi cu un sobor de ierarhi şi preoţi au înconjurat de trei ori Sfântul Mormânt. În timp ce s-a cântat „Lumină lină”, Patriarhul şi-a scos veşmintele şi mitra şi s-a supus percheziţionării pentru a se dovedi că nu are asupra sa nici un dispozitiv cu care să poată aprinde vreo lumânare. Patriarhul îmbrăcat numai în stihar a intrat în Sfântul Mormânt. În interior, Patriarhul a îngenuncheat înaintea dalei de marmură ce acoperă mormântul, pe care se află o candelă neaprinsă şi cărticica cu rugăciunea Luminii Sfinte. Patriarhul a ieşit din Sfântul Mormânt şi a dat Lumina Sfântă preoţilor care aşteptau, precum şi celor de afară.

Sfânta Lumină va fi adusă în țara noastră de o delegație condusă de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul Episcop Vicar patriarhal și de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sursa: http://basilica.ro/ [http://basilica.ro/stiri/lumina-sfanta-a-venit-la-ierusalim-la-mormantul-domnului_16405.html]