ACUM
   Sâmbătă, 16 februarie 2019   5°C in Alba Iulia
Actualitatea religioasă
Redacția Radio

„Școala de vară ” în comuna Ighiu

09 Jul 2018
17:20

    În data de 3 iulie 2018 și-a deschis porțile prima ediție a „Școlii de vară” din comuna Ighiu, aceasta fiind rodul unei frumoase colaborări între Parohiile Ortodoxe Ighiu și Ighiel, Primăria și Consiliul Local Ighiu precum și Biblioteca Comunei Ighiu.
   Prima zi a fost prilej de întâlnire cu tinerii participanți, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, desfășurându-se jocuri de cunoaștere, de perspicacitate precum și prilej de a pune bazele unor proiecte ce urmează a se desfășura de-a lungul verii.
    Joi, 5 iulie, copiii însoțiți de coordonatori au făcut o drumeție pe traseul Ighiu – Ighiel – Piatra Poienii și retur, drumeție de-a lungul căreia bucuria, distracția, spiritul de echipă și generozitatea au fost primordiale. Copiii au cântat, s-au jucat, au participat la concursuri pe echipe și individual, câștigătorii fiind răsplătiți cu aplauze și nu numai.
   Dintre acțiunile propuse putem menționa un atelier de pictură de icoane pe sticlă, drumeții, dezvoltarea cunoștințelor religioase, dobândirea unor cunoștințe medicale de prim-ajutor și multe altele. Întâlnirile se vor desfășura pe parcursul lunilor iulie și august, de două ori pe săptămână, marțea și joia.  
 
                                                                                                   Pr. Marius-Aurel Miclea