ACUM
   Sâmbătă, 04 aprilie 2020   17°C in Alba Iulia
Broșură cu Rânduiala procesiunii cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu
Actualitatea religioasă
Redacția Radio

Broșură cu Rânduiala procesiunii cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu

19 May 2014
12:14
La Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut broșura intitulată Rânduiala procesiunii cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, dedicată evenimentului care va avea loc pe data de 21 mai 2014.

După cum aflăm de la Sectorul Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în cadrul broșurii regăsim prezentarea detaliată a procesiunii care va începe de la Catedrala Patriarhală începând cu orele 15:00 și se va încheia la biserica Sfântul Gheorghe – Nou la orele 17:00, cu o rânduială specială de înconjurare a bisericii cu moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

Procesiunea solemnă cu moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu se va desfăşura pe următorul traseu: Catedrala Patriarhală, biserica Domnița Bălașa, Piața Universității și biserica Sf. Gheorge Nou, unde vor fi depuse sfintele moaște.

Pe tot parcursul procesiunii se vor cânta: Troparul Învierii, Troparul Sfinților Mucenici și Troparul și Condacul Sfinților Martiri Brâncoveni. La fiecare oprire se va rosti ectenia întreită și condace din Acatistul Sfinților Martiri Brâncoveni.

Sursa: basilica.ro