ACUM
   Miercuri, 27 mai 2020   10°C in Alba Iulia
Actualitatea religioasă
Redacția Radio

Parteneriat de colaborare, încheiat între Școlile Doctorale de Teologie din Alba Iulia și Sofia

20 Mar 2019
15:36

În perioada 18-22 martie a.c., la Universitatea „Sfântul Clement al Ohridei” din Sofia (Bulgaria), se desfășoară un program Erasmus pentru formare științifică. La această manifestare academică, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia este reprezentată de părintele prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul instituției, și de părintele diac. asist. univ. dr. Răzvan Brudiu, care au inițiat, cu acest prilej, un schimb de experiențe între Facultatea de Teologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și instituția de învățământ teologic din capitala Bulgariei.

De asemenea, tot cu această ocazie, a fost semnat un parteneriat de colaborare între Școala Doctorală de Teologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Școala Doctorală de Teologie din cadrul Universității „Sfântul Clement al Ohridei” din Sofia, acord în baza căruia vor putea fi organizate studii universitare de doctorat în cotutelă.

Făcând referire la evenimentul academic aflat în desfășurare, părintele decan Mihai Himcinschi a subliniat faptul că această acțiune este una benefică pentru cele două Facultăți de Teologie, viitorii doctoranzi ai celor două centre universitare având posibilitatea să realizeze schimburi de experiențe ca urmare a acestei colaborări. De asemenea, părtășia comuniunii academice a fost împlinită de participarea la Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, oficiată în paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sofia, la care au luat parte studenți, masteranzi și doctoranzi din cadrul instituției de învățământ universitar.