ACUM
   Marţi, 21 ianuarie 2020   -1°C in Alba Iulia
Școala de vară la Parohia Ortodoxă „Sfânta Parascheva” – Ampoi din Alba Iulia
Actualitatea religioasă
Redacția Radio

Școala de vară la Parohia Ortodoxă „Sfânta Parascheva” – Ampoi din Alba Iulia

15 Aug 2014
11:51
Parohia Ortodoxă „Sfânta Parascheva” – Ampoi a derulat în perioada 4 – 14 august 2014 o Școală de vară pentru copiii din parohie. Pe parcursul celor două săptămâni, 40 de copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani și-au petrecut o parte din zi într-un mod creativ și distractiv. Programul a fost alcătuit în funcție de profilul și vârsta participanților și a constat în ateliere de pictură, de muzică și de creație, activități în aer liber, rugăciune, socializare, jocuri de comunicare, de creație, de team-building și întreceri.

La buna desfășurare a Școlii de vară au contribuit preotul paroh și 10 voluntari din parohie (doi profesori împreună cu opt liceeni și studenți), care au participat zi de zi la program, ocupându-se cu mare dragoste și atenție de fiecare copil în parte. În mediul extraordinar oferit de curtea bisericii parohiale, copiii au fost ajutați să se exprime artistic și să comunice, să-și descopere calități și înclinații în diferite arte, să se roage, să se joace și să se imprietenească, ducând mai departe emoția acestor zile frumoase petrecute împreună. În data de 15 august, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, copiii vor prezenta în biserică și un program artistic, pregătit în cadrul atelierului de muzică.

Școala de vară desfășurată în „Parohia Sfânta Parascheva” – Ampoi este prima de acest gen din zonă și s-a bucurat de o largă apreciere în comunitate. În plus, trebuie precizat că participarea copiilor a fost gratuită, materialele necesare pentru activitățile desfășurate în cadrul atelierelor fiind oferite cu generozitate de către dl. Stanciu Cosmin din Alba Iulia.