ACUM
   Sâmbătă, 11 iulie 2020   28°C in Alba Iulia
Zi de doliu național în România, în semn de solidaritate cu cetățenii belgieni
Actualitatea religioasă
Redacția Radio

Zi de doliu național în România, în semn de solidaritate cu cetățenii belgieni

24 Mar 2016
08:13
Guvernul a decis declararea zile de astăzi, zi de doliu național, drapelele la instituții vor fi coborâte în bernă. Este un semn de omagiu și solidaritate pentru locuitorii capitalei Europei, a declarat purtătorul de cuvânt Dan Suciu.

Atentatele din Bruxelles au dus la moartea a 34 de persoane și rănirea a peste 200.

Reamintim că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit o rugăciune de pomenire pentru iertarea păcatelor și odihna sufletelor celor decedați în urma atentatului terorist de la Bruxelles în capela Universităţii Dimitrie Cantemir din Bucureşti. Deasemenea Patriarhul României a adresat un mesaj de compasiune şi solidaritate cu poporul belgian.

Cu durere şi îngrijorare am aflat de atentatul terorist din dimineaţa zilei de 22 martie 2016 din Bruxelles, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 34 persoane, iar alte 136 au fost rănite.

În aceste momente dificile pentru poporul belgian, ne rugăm pentru odihna sufletelor celor decedați, pentru consolarea familiilor îndoliate şi pentru însănătoşirea celor răniţi.

Ne exprimăm solidaritatea cu poporul belgian greu încercat acum, precum şi îngrijorarea faţă de escaladarea terorismului în spaţiul european.

Ne rugăm lui Dumnezeu pentru pacea, înţelegerea şi buna convieţuire între oamenii de etnii, culturi şi credinţe religioase diferite.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE [http://basilica.ro/mesaj-de-compasiune-si-solidaritate-cu-poporul-belgian-112439.html]