ACUM
   Duminică, 29 martie 2020   7°C in Alba Iulia
Lecturi duhovniceşti pentru Săptămâna Mare
Actualitatea religioasă
Redacția Radio

Lecturi duhovniceşti pentru Săptămâna Mare

13 Apr 2014
00:58
În Săptămâna Mare, perioadă pregătitoare pentru Mare Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, vă recomandăm câteva cărţi pentru lectură duhovnicească ce cuprind tâlcuiri la fiecare zi din această perioadă.

Pentru început vă recomandăm cartea „Drumul Crucii”, apărută la editura Reîntregirea în anul 2005. Este o tâlcuire realizată de Părintele Alexander Schmemann la Sâmbăta lui Lazăr, Duminica Floriilor şi fiecare zi din Săptămâna Mare. Cartea mai cuprinde şi Acatistul Patimilor Domului nostru Iisus Hristos.

A doua carte pe care v-o recomandăm pentru această perioadă este scrisă de Părintele Petroniu Tănase, cel care a fost stareţul Schitului românesc de la Prodromu din Sfântul Munte Athos şi are titlul „Uşile pocăinţei”. Cartea cuprinde meditaţii duhovniceşti la vremea Triodului şi se încheie cu Săptămâna Patimilor.

Nu în ultimul rând vă recomandăm cartea „Întâmpinări” a Părintelui Teofil Părăian în care veţi putea găsi o tâlcuire la fiecare zi din această Săptămână a Pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos.