ACUM
   Sâmbătă, 29 februarie 2020   7°C in Alba Iulia
Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea, la Iași
Patriarhia Română
Biroul de presă

Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea, la Iași

24 Aug 2017
09:25
A patra ediție a Întâlnirii Interna­țio­nale a Tinerilor Ortodocși (ITO) se va desfășura la Iași, în perioada 1-4 septembrie 2017. În capitala Moldovei sunt așteptați 6.000 de tineri din țară și din străinătate. Arhiepiscopia Bucureștilor va fi reprezentată la acest eveniment de 100 de tineri, aleși din rândul ligilor și asociațiilor ortodoxe de tineret din cadrul eparhiei, precum și voluntari de la întâlniri cu tinerii din anii trecuți.

Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși de la Iași va fi un eveniment important, cu caracter național și internațional, ce va aduna în capitala Moldovei 6.000 de tineri.

5.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani vor fi prezenți la Iași încă din data de 1 septembrie. Duminică, 3 septembrie, alți 1.000 de tineri din Arhiepiscopia Iașilor se vor alătura acestora pentru a participa la evenimentele din această zi. La ITO 2017 sunt așteptați tineri ortodocși din 32 de țări, precum: Cipru, Muntenegru, Albania, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Irlanda. Acestora li se vor adăuga tineri de pe continentul african din: Burundi, Uganda, Kenya, Congo, Malawi; dar și din SUA, Chile, Guatemala, Ecuador sau Venezuela și alte țări. Evenimentul se încadrează în seria evenimentelor organizate la Baia Mare în 2014, la Cluj în 2015 și la București în 2016. Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși se organizează anual cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și urmărește crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și trăi ex­pe­riențe formatoare care să-i apropie de Biserică prin împărtă­și­rea valorilor creștin-ortodoxe. De asemenea, și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și din străinătate reprezintă unul din scopurile întâlnirii. După ce anul trecut a fost gazda ITO 2016, Arhiepiscopia Bucu­reștilor va fi reprezentată la Iași de 100 de tineri din eparhie. „În ceea ce privește Arhiepiscopia Bucureș­tilor, Sectorul Învăță­mânt și activități cu tineretul al eprarhiei va participa la eveniment cu 100 de tineri. Aceștia au fost selectați din rândul ligilor și asociațiilor ortodoxe de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Bucu­reș­tilor, dar și din rândul tinerilor care au participat ca voluntari la Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea, organizată anul trecut la București”, ne-a spus Mihai-Iulian Grobnicu, inspector eparhial la Sectorul Învă­țământ și acti­vități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Pe parcursul celor patru zile ale ITO 2017 de la Iași vor avea loc numeroase evenimente dedicate tinerilor, dintre care cele mai importante vor fi: Conferința „Tânărul în căutarea libertății”, sus­ținută de părintele conf. dr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas); Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou - Catedrala Mitropolitană din Iași); Concertul excepțional Holograf, Orchestra „Lăutarii” și maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii din Iași). Gazda evenimentelor importante din perioada 1-4 septembrie va fi cunoscutul realizator și prezentator de emisiuni radio Daniel Buzdugan. Întâlnirea Interna­țio­nală a Tinerilor Orto­docși (ITO) din 2017 este organizată de Sectorul de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

Alte trimiteri: