ACUM
   Vineri, 03 aprilie 2020   -3°C in Alba Iulia
Produse alimentare, donate pentru persoanele fără adăpost și vârstnicii din Alba Iulia
Social-filantropic
Redacția Radio

Produse alimentare, donate pentru persoanele fără adăpost și vârstnicii din Alba Iulia

21 Dec 2018
23:16

Mai mulți producători și fermieri din județul Alba au donat produse alimentare, legume și fructe, necesare pentru pregătirea hranei persoanelor fără adăpost și a beneficiarilor Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia. SC Transeuro SRL, SC Exotic Fruit SRL, Animal Ferma, Asociația Crescătorilor de Ovine județul Alba, SC Albatros SRL și domnul Ioan Popa din localitatea Boz au oferit, în preajma sărbătorilor de iarnă, produse alimentare (carne și produse din carne, lapte și produse din lapte, ouă, legume și fructe) în valoare de 9.511 lei pentru Așezământul social „Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte” și Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia.

Referitor la această acțiune caritabilă deosebită, părintele Petru Oneț, coordonatorul acestui așezământ, a declarat următoarele: „Întreaga acțiune a fost realizată la inițiativa domnului Gheorghe Lazea, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Alba, căruia îi mulțumim pentru sprijinul acordat. În prag de sărbători, le urăm tuturor colaboratorilor, sponsorilor și donatorilor ca Sfânta Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos să le lumineze inimile, iar în suflete să se oglindească lumina caldă a iubirii Sale”.

Așezământul social „Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte” găzduiește în această perioadă 43 de persoane. Beneficiari ai centrului sunt persoane fără adăpost, identificate pe stradă sau în gări. Acestora li se oferă servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, îngrijire și igienizare. De asemenea, persoanele găzduite aici primesc atât consiliere, cât și suport emoţional, fiind informate și orientate pentru a se putea integra socio-profesional. Beneficiarii sunt însoţiți pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă și primesc ajutor material, îmbrăcăminte și asistenţă moral-religioasă.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace şi dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia, în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative şi de relaţionare. Beneficiarilor le sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare sau însoţire la medicul de familie, în funcţie de nevoile persoanei vârstnice. Prin intermediul acestui serviciu sunt ocrotiți în această perioadă 35 de vârstnici.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Alba Iulia