ACUM
   Miercuri, 12 august 2020   28°C in Alba Iulia
Să ne rugăm pentru episcopii răpiţi în Siria | Se împlinesc 4 ani de la dispariţia lor
Știri externe
Redacția Radio

Să ne rugăm pentru episcopii răpiţi în Siria | Se împlinesc 4 ani de la dispariţia lor

22 Apr 2017
15:56
Se împlinesc astăzi 4 ani de la răpirea episcopilor Paul Yazigi de Alep (Patriarhia Antiohiei) şi Ioan Ibrahim (Biserica Siriacă). Se cuvine să ne rugăm pentru cei doi arhierei, pentru sănătatea şi eliberarea lor.

Cei doi ierarhi au fost răpiţi la începutul anului 2013, în apropierea oraşului Aleppo. Aceştia se aflau într-o misiune caritabilă în satul Kafr Dael.

Maşina lor a fost atacată, şoferul, care era şi diacon, a fost ucis, iar episcopii au fost urcaţi în alt vehicul, pierzându-li-se urma.

În aceşti patru ani au fost făcute numeroase demersuri pentru eliberarea lor. Patriarhul Antiohiei, fratele episcopului Paul de Alep, a militat în repetate rânduri pentru încetarea acţiunilor teroriste şi respectarea drepturilor omului.

Suntem în faţa unei încercări care n-a cruţat nici un şeic, imam, preot, călugăr sau episcop, prigoana abătându-se asupra tuturor, spune [http://basilica.ro/patriarhul-ioan-al-x-lea-al-antiohiei-sf-ier-antim-reprezinta-o-icoana-a-iubirii-sub-care-se-aduna-poporul-binecredincios-al-bisericilor-din-romania-georgia-si-antiohia/] Patriarhul Antiohiei.

Referitor la cei doi ierarhi răpiţi, Primatul Bisericii Antiohiei a spus:

Credem că soarta lor este în mâinile lui Dumnezeu, dar acest lucru nu înseamnă că nu avem responsabilitatea să căutăm şi să găsim adevărul şi să-i eliberăm cât mai curând.

Sursa: basilica.ro [http://basilica.ro/sa-ne-rugam-pentru-episcopii-rapiti-in-siria-se-implinesc-4-ani-de-la-disparitia-lor/]