ACUM
   Marţi, 11 august 2020   26°C in Alba Iulia
Patriarhul Ecumenic condamnă actele de manifestare a violenţei religioase
Știri externe
Redacția Radio

Patriarhul Ecumenic condamnă actele de manifestare a violenţei religioase

20 May 2014
11:26
Patriarhia Ecumenică a asistat cu o mare durere și suferință la recentele manifestări de violență religioasă împotriva femeilor din Africa de Nord, care au ingrijorat profund și în mod justificat comunitatea internatională. Aceasta condamnă direct și fără echivoc răpirea, în Nigeria, a zeci de femei tinere, care sunt supuse forțat să îmbrățișeze Islamul. Mai mult decât atât, ea denunta din toată inima și fără echivoc, condamnarea la moarte a tinerei mame gravide creștine din Sudan, pentru refuzul acesteia de a adopta Islamul.

În timpul unei vizite pastorale oficiale în Germania, Sanctitatea Sa a rostit un mesaj de speranță pentru eliberarea acestor femei: "Suntem îngroziți că, la începutul secolului XXI, lumea încă experimentează astfel de acte oribile și rușinoase ale violenței religioase. Așa cum am subliniat în mod repetat, orice formă de violență în numele religiei, este violență împotriva religiei în sine.

Ceea ce se întâmplă în Nigeria și Sudan, este un act dublu de fărădelege: în primul rând, aceasta este o rușine împotriva umanității, despre care noi credem și proclamăm ca este creata după chipul și asemănarea lui Dumnezeu; și în al doilea rând, aceasta este o defăimare a lui Dumnezeu, Caruia marile religii ale lumii I se închina în calitate de Creator Divin al tuturor formelor de viață.

În Africa de Nord, credincioșii, atat din Islam cat si din Creștinism, au obligația de a promova un Dumnezeu al iubirii și compasiunii. Iar autoritățile politice sunt responsabile pentru protejarea cetățenilor lor, în special a celor mai vulnerabili membri ai societății. Astfel de acte sunt inacceptabile din punct de vedere al religiei și moralitatii, precum și al standardelor drepturilor internaționale ale omului.

Patriarhia Ecumenică se roagă cu ardoare și îndeamnă la rugăciune pe toti credincioșii ei, împreună cu toți oamenii de bună credință – pentru eliberarea în siguranță a tinerelor fete din Nigeria, precum și siguranța și lasarea in viata a tinerei mame din Sudan.

Sursa: lonews.ro