ACUM
   Marţi, 07 iulie 2020   21°C in Alba Iulia
Taxa in aur pentru credinta crestinilor din Siria
Știri externe
Redacția Radio

Taxa in aur pentru credinta crestinilor din Siria

10 Mar 2014
09:15
Cotidianul libanez Al Fatih.org a publicat, in editia sa din 1 martie 2014, un comunicat trimis de catre Statul Levantului si Irakului o formatiune paralela, nerecunoscuta de nicio putere a lumii, situata in nord-estul Siriei. Organizatia controleaza prin forte proprii mai multe localitati din Siria, unele dintre ele ocupate de jumatate de an. In multe dintre aceste sate locuiesc crestini apartinand Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei, dar si Bisericii Siro-Iacobite.

In timp ce unii au reusit sa se refugieze in Liban sau sa ia calea Occidentului, cei care au ramas sa-si apere bisericile si cimitirele se afla astazi in pragul infometarii si al disperarii. In tot acest context, comunicatul Statului Levant precizeaza ca, daca vor sa locuiasca in continuare pe teritoriul controlat de catre rebeli, "crestinii vor plati o taxa in aur, o jumatate de uncie (14 g) de aur pur, in schimbul sigurantei lor".

In acelasi document era mentionat ca ortodocsii nu au voie sa poarte arme, sa poarte semnul sfintei cruci sau sa se roage in public. In plus, ei nu au voie nici sa refaca bisericile distruse in bombardamente.